Werkwijze

Hieronder stapsgewijs onze werkwijze

Stap 1

De eerste stap was het bezoeken van onze site, u weet dat u financiële hulp nodig heeft. U meldt uzelf nu bij ons aan via het contactformulier op onze site. Na uw aanmelding nemen we snel telefonisch contact met u op om een basis aantal vragen te stellen. We maken een afspraak bij u thuis of op ons kantoor met een vertrouwensadviseur.

Stap 2

Tijdens het thuisbezoek van onze vertrouwensadviseur worden alle zaken met u besproken, zoals inkomsten, uitgaven en schulden. Al direct na dit gesprek heeft u een indruk van de termijn waarin uw schulden opgelost kunnen worden en wat dit plan voor u maandelijks inhoudt. Het is daarom heel belangrijk is dat u geen informatie achterhoudt zodat u op korte termijn weer een gezonde financiële toekomst heeft.

Stap 3

Het bezoekrapport wordt al de volgende dag ter hand genomen door onze professionele binnendienst. U krijgt van ons bericht wie uw persoonlijke dossierbeheerder is, zo kunt u bij vragen snel terecht en altijd bij de juiste persoon. We benaderen direct uw schuldeisers voor een directe time out zodat ze u al een dag na de afspraak niet meer rechtstreeks zullen benaderen.

Niet per post, niet telefonisch, niet bij u aan de deur. We maken uw probleem ons probleem.

Vervolgens treft Actief Schuldhulp een betalingsregeling met uw schuldeisers, ook als u eerdere afspraken jegens hen niet bent nagekomen, u heeft weer overzicht, weet precies waar u aan toe bent en wanneer u van uw schulden verlost zult zijn.

Actief Schuldhulp plaatst zichzelf tussen u en uw schuldeisers in. Vanaf nu zijn wij het aanspreekpunt en wij schermen u zoveel als mogelijk af.

Dit geeft u de mogelijkheid om weer even op adem te komen. In de tussentijd inventariseren wij de schuldenlast en treden wij in contact met uw schuldeisers om de diverse mogelijkheden te bespreken. Wel verwachten we van u volledige medewerking, u dient gedurende het traject geen nieuwe schulden aan te gaan. Wij maken een plan om de ontstane problematiek op te gaan lossen. Samen met u kijken we of dit plan haalbaar en dragelijk is.

Het uitgangspunt van dit traject is dat u uiteindelijk weer op eigen benen staat.

De laatste fase is die waarbij uw schulden zijn opgelost en u zowel financieel als mentaal weer in staat bent om zelf de volledige controle te nemen over uw eigen financiële zaken.

Maar weet wel; wij blijven altijd achter u staan wanneer u daar behoefte aan heeft!

Gespecialiseerd in budgetbeheer en budgetcoaching

Actief Schuldhulp is ontstaan uit verschillende ondernemingen. Al onze hulpverleners zijn afkomstig uit de financiële wereld en hebben daardoor een voorsprong op wat er met onderhandelen mogelijk is.

Menu