Afspraak aanvraagformulier

Bij ons wordt u direct geholpen. Geen wachtlijst zoals bij gemeenten en kredietbanken. Wij gaan direct voor u aan de slag. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op

Binnen 24 uur contact

Schuldhulpverlening Westland

U bent al enige tijd het overzicht over uw inkomsten en uitgaven kwijt. De telefoon staat roodgloeiend en de brieven van schuldeisers stapelen zich op. Actief Schuldhulp zorgt voor een periode van rust en overzicht in uw financiën.

De schuldhulpverlening is een traject van drie jaar, waarin de schuldhulpverlener u helpt met het inzichtelijk maken van uw schulden en de aflossing daarvan. Er wordt ook wel gesproken van de minnelijke schuldsanering natuurlijke personen (MSNP). Het minnelijke traject is een buitenrechtelijke schuldhulpverlening. Dit houdt in dat u vrijwillig deelneemt aan dit traject.

Het uitgaanspunt van de duur van het traject is drie jaar. Dit betekent dat u in een periode van drie jaar dient af te lossen. Het aflossen start echter niet direct bij uw aanmelding. In de stabilisatiefase van het traject brengt u, samen met de schuldhulpverlener, uw situatie in kaart. Dit doen we middels een intakegesprek bij u thuis. Op basis hiervan wordt er een plan van aanpak gemaakt. Vervolgens worden de schuldeisers ingelicht over onze samenwerking. Vanaf dit moment zijn wij voor de schuldeisers het aanspreekpunt, waardoor u tot rust kunt komen.

Tijdens het schuldhulpverleningstraject worden uw inkomsten en uitgaven beheerd door de schuldhulpverlener. Die tevens zorg draagt voor het betalen van de vaste lasten. Uw leefgeld wordt wekelijks of maandelijks uitgekeerd. Om het leefgeld vast te stellen wordt er gekeken naar uw inkomsten en uitgaven. Het budget wat overblijft zal worden gebruikt voor het aflossen van uw schulden. In sommige gevallen is er tevens ruimte om een buffer op te bouwen. Deze informatie wordt samengevoegd in een budgetplan.

Wanneer uw situatie en schulden in kaart zijn gebracht wordt er een betaalvoorstel aangeboden aan de schuldeisers. Wanneer alle schuldeisers akkoord gaan met het betaalvoorstel begint de aflosperiode.

Gespecialiseerd in budgetbeheer en budgetcoaching

Actief Schuldhulp is ontstaan uit verschillende ondernemingen. Al onze hulpverleners zijn afkomstig uit de financiële wereld en hebben daardoor een voorsprong op wat er met onderhandelen mogelijk is.

Schuldhulpverlening nodig?
Actief schuldhulp
staat voor u klaar.

Wat moet u weten over een schuldsaneringstraject?

Soms is het best even afzien als u in de schuldsanering zit. Echter, heeft u ook baat bij het traject. Zonder schuldsaneringstraject zou u nog veel erger in de problemen kunnen komen. Vandaar dat veel mensen ook vrijwillig voor de schuldsanering kiezen op het moment dat zij geen andere uitweg zien. Het traject duurt gemiddeld 36 maanden afhankelijk van uw situatie. Gedurende het traject krijgt u wekelijks of maandelijks een budget dat u kunt besteden.

Lees meer

Wij kunnen uw budget ook beheren als u geen schulden heeft

Heeft u geen schulden, maar merkt u wel dat uw uitgavenpatroon niet aansluit op uw inkomsten? Ook in dat geval kunt u voor budgetbeheer door Actief Schuldhulp kiezen. Wij zullen dan duidelijke afspraken met u maken en u een wekelijks of maandelijks budget geven. Zo bent u in staat om te sparen en voorkomt u dat u in de toekomst in de schulden komt.

Lees meer

Menu