Afspraak aanvraagformulier

Bij ons wordt u direct geholpen. Geen wachtlijst zoals bij gemeenten en kredietbanken. Wij gaan direct voor u aan de slag. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op

Binnen 24 uur contact

MSNP

De minnelijke schuldsanering natuurlijke personen (MSNP) is het eerste middel bij problematische schulden. Het minnelijke traject is een buitenrechtelijke schuldhulpverlening. Dit houdt in dat het een vrijwillige regeling betreft voor schuldenaar alsook voor de schuldeisers. Het minnelijke traject kan dan ook niet worden afgedwongen. Het minnelijke traject is tevens een vereiste indien men een wettelijke schuldsaneringsregeling (WSNP) wil aanvragen.

Tijdens het minnelijke traject wordt uw inkomen en uitgavenpatroon bekeken. Tevens wordt er een inventarisatie gemaakt van de hoogte van de vorderingen die de schuldeiser op u heeft. Vervolgens zal er in samenwerking met de schuldeisers onderzocht of er mogelijkheden zijn om tot een akkoord te komen.

Binnen de MSNP kan er sprake zijn van een schuldhulpverleningstraject of een schuldsaneringstraject. Tijdens een schuldhulpverleningstraject wordt er een betaalplan, op basis van 36 maanden, opgesteld om de gehele vordering te voldoen. Anders dan bij een schuldhulpverleningstraject, wordt er tijdens het schuldsaneringstraject een betaalplan ter finale kwijting opgesteld. Dit houdt in dat er slechts een deel van de gehele vordering wordt afbetaald.

Wanneer kiest u voor MSNP?

Als u in de schulden zit, kan dit een enorme impact op uw leven hebben. Schulden kunnen ook slecht zijn voor uw mentale gezondheid vanwege alle stress die erbij komt kijken. Indien u geen uitweg meer ziet, dan kan MSNP de oplossing vormen. Wij van Actief Schuldhulp helpen u graag van uw schulden af. Dat doen wij door u 36 maanden lang te helpen. Niet alleen kunnen wij het budgetbeheer verzorgen, maar ook houden wij contact met uw schuldeisers. Wij treffen een betaalregeling, waardoor u niet meer in de problemen zit. U hoeft zo niet langer wakker te liggen van de stress, want u weet dat er aan een oplossing gewerkt wordt.

Gespecialiseerd in budgetbeheer en budgetcoaching

Actief Schuldhulp is ontstaan uit verschillende ondernemingen. Al onze hulpverleners zijn afkomstig uit de financiële wereld en hebben daardoor een voorsprong op wat er met onderhandelen mogelijk is.

Schuldhulpverlening nodig?
Actief schuldhulp
staat voor u klaar.

Wat moet u weten over dit traject?

Het is belangrijk om te weten dat MSNP een intensief traject is van minimaal 36 maanden. De kans is groot dat uw uitgavenpatroon drastisch veranderd moet worden. Wij zullen u daar echter bij helpen. Wij kunnen u bijvoorbeeld ook tips geven om een normaal leven te leiden, zonder dat u hiervoor meer geld uitgeeft dan u kunt missen. Veel mensen besteden hun maandelijkse budget niet goed en maken grote financiële beslissingen die verkeerd uitpakken. Belangrijk is om u hier niet voor te schamen, maar om wel naar een oplossing te zoeken. MSNP kan een oplossing zijn.

Waarom kiest u voor Actief Schuldhulp?

Bij Actief Schuldhulp vinden we transparantie en betrouwbaarheid zeer belangrijk. Wij komen onze afspraken na en doen er alles aan om de situatie zo goed mogelijk op te lossen. Samen hebben onze specialisten meer dan 20 jaar ervaring in de financiële wereld. Wij zijn dan ook zeer goed in staat om u hulp bij schulden te bieden.

Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat wij u meer informatie over dit traject en onze werkwijze kunnen geven.

Menu